Firmaudflugt
Foreningstur
 
 
Prøvetur
 
Overvejer du at tage et svæveflyver certifikat, så kik ud på svæveflyvepladsen i Ejstrup, hvor du har mulighed for at få en prøvetur, se flyene, pladsen og snakke med piloterne.
 
Vi flyver næsten hver lørdag og søndag i sommerhalvåret. Du kommer op og flyve med en erfaren pilot i et 2 sædet svævefly.
 
Du vil få en grundig instruktion i, hvordan et svævefly fungerer og hvordan flyveturen kommer til at forløbe. Du kan få en dagsmedlemskab som inkluderer en flyvetur for 350 kr. Mød blot op på flyvepladsen i løbet af dagen i weekender og tag kontakt til et af klubbens medlemmer, som vil vise vej til startstedet.
 
Efterfølgende vil instruktøren fortælle dig om, hvordan du kan komme i gang med svæveflyveuddannelsen og svæveflyvningens mange lyksaligheder og muligheder.
 
Hvis du efter denne tur, har lyst til at prøve at gå videre med svæveflyvningen, kan du få et prøvemedlemsskab med yderligere 5 ture for 1000,-kr., som du så flyver i de efterfølgende weekender.
 
For større grupper af interesserede kan vi påtage os at arrangere introduktionsflyvninger efter nærmere aftale. Kontakt da venligst formanden for nærmere aftale.

Bliv pilot

Prøvemedlemsskab
 
Hvis du har interesse i svæveflyvning og ikke rigtig ved om det er noget for dig, kan du tegne et prøvemedlemsskab for 1.000,- kr, som giver dig ret til 5 flyveture med en instruktør.
 
Hvordan starter man med svæveflyvning? 
 
Du møder op i klubhuset kl. 9:30 på en flyvedag. På det tidspunkt starter den daglig morgenbriefing.  Den vagthavende instruktør orienterer om vejr- og vindforhold samt andre forhold, der vedrører dagens flyvning. Der aftales fordeling af arbejdsopgaver og der fordeles fly. Der snakkes om forskellige sikkerhedsmæssige forhold på pladsen og i luften.
 
Flyene som skal i brug, trækkes ud af hangaren og der udføres dagligt tilsyn på dem, så man er sikker på, at alt fungerer som det skal. Spillet som trækkes efter en traktor checkes ligeledes. Når spillet er kørt i stilling på banen og flyene er blevet slæbt til startstedet, er man klar til dagens flyvning.
 
Flyvningen kan ikke afvikles uden jordpersonel. Der skal være en spilfører til at betjene spillet. Derudover skal der være en tipholder som holder vingerne vandrette under starten. Disse opgaver skiftes man til, således alle, som har lyst, kommer op og flyve.
 
I løbet af dagen vil du have mulighed for at komme op og flyve 1 – 5 gange, hvor du også får mulighed for selv at styre flyet, når det først er kommet i luften. Start og landing vil instruktøren, de første gange, tage sig af.
 
Flyvningen fortsætter normalt til sidst på eftermiddagen, hvor flyene og andet jordmateriel pakkes sammen.
 
Derefter skal der føres logbøger, samtidig med bliver dagens flyvning bliver snakket igennem, således alle er klar over hvad der er foregået. Måske kan vi alle lære noget af det, som er sket i dagens løb og det kan jo også være, at der en lille episode som vi kan grine eller glæde os over.