Klubbens historie
 
Klubben har været på pladsen i Ejstrup siden 1990, men blev grundlagt i 1985 på flyvepladsen ved Stauning. Da klubben blev startet, blev den båret frem af nogle få ildsjæle, der lagde utrolig mange timer i det. Efterhånden kom der flere medlemmer til, og klubben voksede sig langsomt større. Efter fire år i Stauning erkendte man, at vejrforholdende ikke var optimale til svæveflyvning, da det var for tæt på vandet. Derfor ville man satse på at flytte lidt længere ind i landet, da termikforholdene var væsentlig bedre. I 1989 besluttede man sig så derfor til at købe en gammel gård, med et passende stykke jord til. 1989 blev derfor et arbejdsår, da der skulle gøres en del ved pladsen, inden den kunne bruges til flyveplads. Der blev igen lagt ufattelig mange timer i dette projekt, og det blev grundstenen for vores dejlige flyveplads, som vi bruger i dag. Vi har i dag et dejligt klubhus, med tilhørende værksted. Hangaren blev flyttet med fra Stauning, og den bruges stadig til klubbens vogne og spil. Der er bygget en store ny hangar for klubbens svævefly, som står opspændt i den. Vi har igennem lang tid været mellem 25-30 medlemmer, så vi er en lille hyggelig flyveklub, som ligger meget vægt på det sociale klubliv. Vi har et fantastisk skønt naturområde, som vi ofte gør brug af. Vi har et mindre hytteområde på pladsen, rigelig plads til camping vogne, og der er ofte aktivitet i weekenderne, da flere par bruger hele weekender på pladsen. Vestjyllands Svæveflyveklub er med andre ord, en lille hyggelig flyveklub, som er placeret midt i en skøn naturperle. Der er altid plads til flere i vores flyveklub, så læg vejen forbi flyvepladsen, og se de mange muligheder vi byder på.
 
 
 

Om Vestjyllands Svæveflyveklub

Klubbens adresse
Højbyvej 14a
6900 Skjern

Telefon 40 37 60 73

Ejstruphede - EK61
Lat/Lon: 56,021° N / 8,691°E
Højde: 100'ft MSL (30 m)
ID / ICAO: EK61
Bane:13 - 31, 950M x 100M, Grass
Kontrolleret: Nej
 
 
Prøvetur
 
Overvejer du at tage et svæveflyver certifikat, så kik ud på svæveflyvepladsen i Ejstrup, hvor du har mulighed for at få en prøvetur, se flyene, pladsen og snakke med piloterne.
 
Vi flyver næsten hver lørdag og søndag i sommerhalvåret. Du kommer op og flyve med en erfaren pilot i et 2 sædet svævefly.
 
Du vil få en grundig instruktion i, hvordan et svævefly funger og hvordan flyveturen kommer til at forløbe. Du kan få en dagsmedlemskab som inkludere en flyvetur for 350 kr. Mød blot op på flyvepladsen i løbet af dagen i weekender og tag kontakt til et af klubbens medlemmer, som vil vise vej til startstedet.
 
Efterfølgende vil instruktøren fortælle dig om, hvordan du kan kommer i gang med svæveflyveuddannelsen og svæveflyvningens mange lyksaligheder og muligheder.
 
Hvis du efter denne tur, har lyst til at prøve at gå videre med svæveflyvningen, kan du få et prøvemedlemsskab med yderligere 5 ture for 1.000,-kr., som du så flyver i de efterfølgende weekender.
 
For større grupper af interesserede kan vi påtage os at arrangere introduktionsflyvninger efter nærmere aftale.
 
Kontakt da venligst formanden for nærmere aftale.